28 aug. 2010

Cit e de greu de inteles stimata societate...?



Societatea asta a noastra moldoveneasca e tare deocheata si deseori iritabila.Cum e posibil ca oamenii care vad ca sunt stupizi prin ceea ce fac sau prin modul cum se comporta sa nu invete minte , sa nu fie capabili sa traga concluzii despre actiuni si consecinte , despre ceea ce e corect, bine, etic si ce e rau si scribos.Cit de inapoiata poate fi lumea.Unde e dorinta de a fi ceva, de a cunoaste ceva nou, a intreprinde ceva, de a fi mai bun unul cu celalalt...
Omul de la sat altceva in afara de pamint sub unghii a stiut, nu stie si nici nu vrea sa stie.Moldova 1 il aranjeaza.Mosneagu obosit, bea un "stakan" de vin si se duce si se culca, ori mai intii isi bate muierea, si apoi se culca.
Astia de la orase isi umpla capul cu "Brigada" si nu stiu ce idei banditesti care cica le-ar face bine si i-ar face mai hitri.Se imbraca in costumes sportive sau in cel mai bun caz in niste pantaloni negri asortati cu jacheta de piele.Incep a vorbi o romana amesteca cu rusa, toate astea sub accent si se agata de orice tip care trece pe alaturi de dinsii si pur si simplu exista.
Unul mai bine se alearga acolo unde toata turma se duce, decit sa se opreasca sa se gindeasca ce-i cu dinsu si ce vrea de la viata.Altul munceste toata viata ca un cal, la un servici de doi bani care nici nu-i place si cind are liber nu se mai oboseste sa-si petreaca timpul cu familia..iar daca nu ar familie ramine in casa, fata in fata cu vriun film porno + bere + peste uscat.
Un tinar imbla pe "dvijenii" cumparind ierbusoara ,fumindo regulat pentru a avea regulat senzatia de plutire si satisfactie.
La naiba, de ce va frezati scurt ca niste condamnati daca nu va sta si aratati ca niste criminali?!
La ce va trebuie parul mare si infoiat ca sa va dea in ochi mereu?!Vreti par lung, crestetil, aveti grija de dinsu si purtatil cu un oarecare gust, asta numai daca aratati a om normal cu el...
Cit de idioata trebuie sa fie ca sa intelegi ca fata trebuie sa arate a fata...
Si ce va mai place sa imblati in discoteci noptile si sa imitati glamourul cu tigara in bot si acloolul in fata.Ar trebui macar sa meritati asta voi si nu doar banii in locul vostru....
Daca nu poti vorbi normal romana..nu iti trinti parerea ta de neinteles la posturile de radio si de TV, chiar e asa greu de inteles?!
As continua dar imi vine sa ma...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu