18 ian. 2013

Son of Liberty (3)



-Generale Payton, de ce m-aţi adus aici şi nu ca de obicei la vreo bază militară, pentru ce atîta deranj? întrebă Phoenix
-Băiete, de data aceasta totul e diferit, răspunse Payton încet.
-Adică, diferit?M-aţi chemat pentru o misiune sau pentru o ceaşcă de ceai?
-O misiune, neoficială de data asta.
-Neoficială? În ce sens? Phoenix se apropie de masă şi se opri în faţa generalului.
-De misiunea ta, va şti doar preşedintele şi noi, din din "SHADOW"
-SHADOW? Ce-i asta?
-O organizaţie formată în 1966, ce are ca scop controlul şi prevenirea atacurilor armate ce pun în pericol atît securitatea S.U.A. cît şi restul statelor lumii, iar toate astea se fac într-un mod cît mai discret şi secret posibil.
-Şi ce probleme mari a prevenit organizaţia asta a voastră de a fost nevoie de aşa zisa "discreţie"? întrebă Phoenix
-Mai multe decît crezi.Defapt, dacă nu ar fi fost SHADOW, puţin probabil să fi existat tu, noi, toţi.În 1978, SHADOW a reuşit să stopeze atacul nuclear asupra S.U.A.
-Atac nuclear?! Ce vorbeşti, în perioada Războiului Rece nu a fost nici un atac...
-Oficial, nu a fost nimic, dar în realitate un agent al nostru, a reuşit să oprească patru rachete nucleare îndreptate spre principalele oraşe din S.U.A., cu două minute înainte de lansare.
-Ce?
 Phoenix, cu toate că era o persoană greu de surprins, cele auzite fuseseră parcă prea straniu şi incredibil pentru el.
-Păi din această cauză s-ar fi putut începe al treilea răboi mondial, nu?
-Da, de vreo două ori a exista pericolul ăsta, dar l-am oprit la timp.Dar nu pentru asta eşti aici, să trecem la subiect.Deci, Phoenix, pe parcursul carierei tale militare, ai dat dovadă întotdeauna de cele mai bune calităţi, curaj, voinţă, putere.Ai îndeplinit misiunile înaintate cu succes, atît în Irak cît şi în alte destinaţii.Plus la asta eşti şi un bun specialist în infiltrare incognito, iată de ce, noi am decis că eşti omul perfect pentru misiunea dată.
-Şi despre ce misiune e vorba?
-Mai întîi, spune-mi, Phoenix, cît de dispus eşti să fii un membru al SHADOW, pentru că aici, nu e cale de întoarcere.Pentru un moment, Phoenix nu ştia ce să răspundă.Oare chiar l-ar fi lăsat să plece dacă nu accepta?Dar, totuşi, se mai gîndea că nu putea să nu accepte, aceasta i-a fost soarta, în care el nu credea.
-Deci, Phoenix?
-Da, domnule, sunt dispus să fac parte din SHADOW
-Foarte bine, băiete, nici nu mă aşteptam la alt răspuns, spuse Payton cu un mic zîmbet.Deci, numele de cod, Phoenix, îţi va rămîne acelaşi, oricum nu cred că doreşti altul.Să-ţi dau mai multă informaţie cu privire la misiune.Destinaţia ta e Rusia, Peninsula Taimîr.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu