29 iul. 2010

Politicus moldavicus


Iata ca a trecut o bucata de vreme de cind comunistii au fost aruncatzi la groapa de gunoi, si s-a schimbat un pic puterea, care deja e teoretic orientata spre democratie si libertate a gindirii.Ura.Ar trebui sa ne bucuram nu?Nu mai avem de ce sa ne facem griji.Cum spunea gheaghea Will Smith: "Tăt a să shie ghini".Sa ne ajute Universu sa fie asa...
Deci, ce avem..
Europa ne priveste cu ochi mai buni, in sfirsit, cineva a intors orientarea Moldovei "asa cum treb sa fie".Nu zic, U.E. imi e simpatica si mie, dar..dumnezeu cu dinsa pin cind.Au mai facut Filatzii, si Tăneşii (de la Tanase) ce au mai facut, si au mai schimbat cite ceva in legi si treburi, care ar trebui sa ne faca sa ne simtzim mai in siguranta.Si desigur nu putem uita ca cu incerdibila si inexplicabila ocazie de a ajuta oamenii la nevoie, oamenii politici, au profitat din plin si au alergat cu elicoptere si nave cosmice la sate, pentru a alina durerea oamenilor inundatzi un urma furiei natura a apei.... Frumos.
Ei bine, la moment comunistii is morti.Din AIE, se observa practic numai Filat cu peledemeul, si putin Ghimpu interimaru'.Lupu isi schimba blana nu stiu pe unde, iar Urechean...cred ca imbatrineste.Si deci, cum moldovanul e moldovan si trage la ce-i mai bun pentru burta lui,indiferent de valori, crezuri sau creier care deseori lipseste, fuge in "banda" care-i mai ridicata..ca doar vrea si el sa fie cu acei ridicatzi.Astfel, observam, ca lumea fuge din partide,altele decit Peledeme si se duce direct in Peledeme, si deci efectiv se creeaza inca un super-partid, ca la noi e imposibil ca la putere sa fie proportionalitate de putere si idei politice...doamne fereste..

Asa la prima vedere, seamana a oameni, si copacii, si libertoizii si soarele, si decit ce a fost timp de 8 ani de zile, mai bine lasa ei sa se joaca putin de-a politica.
TOtusi..
Interesant...cine le spune lor ce sa faca si cum sa faca, pentru ca,potrivit teorie conspirattiei, cineva totusi, trage niste pirghii undeva(si a reusit de minune pin cind).Sunt sigur ca cineva vrea sa-l scoata pe "soare" din joc.POsibl devine inutil.
Wolf stie ceva ce noi nu stim...ori....el nu mai are nici o sansa la presedentie,desi cu neutralitatea lui, cistiga cite oliak.Cel mai probabil,cineva intentioneaza ca urmatorul guvern sa fie condusa exclusiv din rindurile peledemeului (nu ca as avea cieva impotriva).E interesant, cum odata ce puterile din afara, odata ce au atras putin atentia asupra situatiei dintro tara, o schimba rapid, fara esecuri.
Cresterile de salarii si nu stiu ce cresteri financiare care le-a inregistrat MOldova in ultima vreme, ca urmare a marilor imprumuturi si granturi (care inca nu au terminta de venit) sunt doar inca o asigurare a marilor datorii pe viitor, dar, asta e Monetarismul...BANII=DATORII, mai multe datorii, mai multi bani, mai multi bani, mai multe datorii, asta e sistemul mondial, a bancilor (arde-ar toate).Dar, ce sa-i faci, lumea vrea bani, vrea sa traieasca "ca in Europa", asa ca AIE incearca.
Cel mai recent fenomen straniu (cel putin pentru mine) care a avut loc, au fost inundatiile.De cind naiba noi in tarisoara asta mititica, avem noi asa inundatii?Ani si ani de zile, liniste si frumos, ne laudam ca la noi pamintu e sfint, si ne rideam de Ucraina si Romania ca se inecau si cind colo, hop in 2010 ne incecam si noi.Da, se mai rdica o baltoaca,o bucata de Nistru, la Vadul-Lui-Voda,dar era "asa lights" cum s-ar spune.Pomenesc,de inundatziile astea, pentru ca ai aparut foarte convinabil pentru cineva din alte puncte de vedere.Pe deoparte, convinabil pentru comunijnishi, care o sa aiba ce hamai, in caz ca acutala Alianta nu va face face, iar esecul lor va servi drept cauza pentru o eventuala scadere a ratingului intre populatia culta a tarii.....
sau...
POsibil, ca inundatiile, pot servi si ca factor de intarire a pozitiilor pentru prezentii "domnitori".Ajuti un sat, iar media face sa para ca ai ajutat toata Moldova.Au dat ei cite un salariu, cite ceva copeici, niste haine s.a.Lumea se uita, si zice "O, dap aistea is oameni cu suflet..".(Si alegerile nu-s departe).
Convenabil..pe 2 fronturi.Cea mai paranoica si mai extraordinara teorie, e ca cineva a facut in asa mod, incit in mod special sa fie eliberata o cantitate prea mare de apa, de la baraje, constient, de faptul ca vor avea loc inevitabil, inundatii.
Din cite stiu, ucrainenii taceau, iar rominii ne ajutau cite un pic cu ce au.

Asadar, vedeti si voi, contraziceti-ma,datimi dovezi, ca inundatiile au avut loc pe cai exclusiv naturale....

Mai departe...sa vedem ce va fi cu referendumul, minca-l-ash...)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu